A ajuns cu motocicleta într-un gard. A fost la un pas de tragedie de a tampona o femeie cu doi copii.

O mamă cu doi copii din satul Bolțun a fost la un pas de tragedie, după ce un bărbat de 47 de ani s-a izbit violent cu motocicleta în gardul unei gospodării. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, după ce șoferul ar fi pierdut controlul volanului. Femeia spune că ar fi scăpat ca prin urechile acului, după ce vitezomanul ar fi trecut în viteză pe lângă ea și copii. Potrivit martorilor, conducătorul motocicletei s-ar fi aflat în stare de ebrietate.

„Eu am ieșit cu fetele la plimbare, mă duceam spre parc. El venea cu motocicleta cu viteză și am văzut că el mergea tot drumul, apoi am văzut că el s-o  lovit aici. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-o ferit de tot răul,” a spus femeia.

Bărbatul femeii este cel care a alertat forțele de ordine.

„Am auzit un zgomot și când a strigat soția am ieșit în drum și am văzut că s-a lovit de motocicletă, ședea între gard și fierul acesta  și apoi a căzut între gard. Am venit să mă uit la dînsul, l-am intrebat cine e și mi-a răspuns. Am văzut că e tăiat tare la picior, și am sunat la ambulanță,  ” a comunicat soțul femeii.

În urma accidentului, șoferul motocicletei a fost transportat de urgență la spital, fiind internat în secția de reanimare.

„În jurul orelor 1-2 noaptea,  la noi în instituție s-a  adresat un pacient de gen masculin, vârsta de aproximativ 47 de ani cu multiple contuzii și plăci în regiunea umărului stâng, în regiunea genunchiului stâng. Pacientul a fost consultat și clinic și paraclinic, a fost internat în secția reanimare. Acum starea pacientului este de gravitate medie, deoarece i s-a acordat primul ajutor în secția reanimare, acum este transferat în secția chirugie. Pacientul este într-o stare stabilă, i se acordă ajutor medical și urmează tratament conform indicațiilor,” a declarat medicul traumatolog, ION MEDINSCHII.

Poliția urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele accidentului.
„Deplasându-mă la fața locului în componența deplină cu grupa operativă am depistat o motocicletă care era tamponată în gardul unei gospodării. La fața locului s-a stabilit că posibil conducătorul motocicletei a pierdut controlul asupra volanului după care s-a tompanat. Șoferul a fost transportat la spitalalul raional pentru acordarea îngrijirilor medicale. Alte circumstațe se stabilesc. Din declarațiile vecinilor, am aflat  că se simțea un miros de alcool de la conducătorul motocicletei,” a afirmat inspectotul superior al IP Nisporeni, MARIN ȘIȘCOV.

Potrivit legislației, șoferul implicat în accident riscă amendă de până la o mie de lei și 5 puncte de penalizare.