A început admiterea în licee. Adolescenții s-au grăbit să depună actele la cel mai bun liceu din raionul Nisporeni

A început admiterea în licee. Adolescenții s-au grăbit să depună actele la cel mai bun liceu din raionul Nisporeni

Liceul ”Prometeu” din satul Grozești și-a deschis larg ușile pentru viitori elevi ai claselor liceale. Admiterea în cadrul instituției a început astăzi, iar mai mulți adolescenți s-au grăbit să depună actele. Ei spun că au ales această instituție, pentru că a obținut cea mai bună rată de promovare la examenele de BAC, dar și pentru profesionalismul învățătorilor.

În prima zi de admitere, 20 de elevi din satele Grozești, Bărboieni și Zberoaia au depus cererile de admitere.

„Eu am așteptări foarte mari, vreau să-mi îndeplinesc scopurile pe care mi le-am propus, să parcurg cu bine toți cei trei ani de studii, iar la final să susțin Bacalaureatul cu note bune.”

 „Voi alege profilul umanist, pentru că mă descurc mai bine, îmi plac orele de limbă română și istorie.”

Unii candidați au venit împreună cu părinții. Ultimii spun că-și doresc că odraslele lor să facă liceul acasă și să rămână în continuarea sub supravegherea lor.

”Pentru că ei sunt la o vârstă destul de fragedă, iar plecarea  de lângă mama și de lângă casă creează griji multe și probleme în plus, cred că cel mai bine este ca încă trei ani, să se afle alături de părinți, să-i avem sub supraveghere și să primească un sfat bun de la profesori, dar și de la noi părinții care i-am crescut până acum,” a spus părintele, Ina Croitoru.

Directorul liceului ”Prometeu”, Liliana Mocanu, a declarat că elevii, care vor să studieze în cadrul acestei instituții de învățământ, trebuie să prezinte mai multe acte.

„Actele necesare pentru admiterea la studiile liceale, conform metodologiei de înscriere sunt: cererea de înscriere, copia certificatului de absolvire a gimnaziului, copia buletinului de identitate, adeverința medicală, patru fotografii și copia diplomelor de la olimpiadele raionale sau republicane,” a anunțat  directorul liceului „Prometeu”, Liliana Mocanu.

Administrația liceului spune că în acest an a pus la bătaie 40 de locuri pentru clasele liceale, iar adolescenții selectați vor beneficia de studii la cel mai înalt nivel, dar și de transport gratuit.

”Cel mai mare avantaj este transportul școlar pe care îl avem, iar liceienii sunt transportați cu autobuzul școlar,” a declarat directorul liceului „Prometeu”, Liliana Mocanu.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, liceul ”Prometeu” din satul Grozești a înregistrat în 2019 cea mai înaltă rată de promovare a testelor de BAC din raionul Nisporeni. Aceasta constituie peste 95 de procente.