Aglomerație la piața din Nisporeni, înainte de Revelion. Cât cheltuie oamenii pentru masa de sărbătoare

Aglomerație la piața din Nisporeni, înainte de Revelion. Cât cheltuie oamenii pentru masa de sărbătoare

În ajun de Revelion, piața din Nisporeni s-a transformat într-un adevărat furnicar. Oamenii au format cozi la gheretele de fructe, legume dar și tarabele cu carne pentru ca pe masa de sărbătoare să nu le lipsească nimic. Nisporenienii spun că sunt dispuși să cheltuie pentru masa festivă o mie de lei.

Înarmați cu liste de cumpărături, oamenii s-au grăbit să-și umple pungile cu de toate.

„Ce se cumpără de Anul Nou, de toate. Și carne și cartofi chiar trebuiesc. Încă nu am făcut bilanțul, dar depinde ce cumperi. Pot să cheltui și două și trei sute și mai mult. Păsările sunt scumpe, dar în rest. Miia se duce, chiar să iei necesarul, câte puțin miia se duce.”

„Un pic mai mărite. Scrumbie, răciturile, cărniță, fripturică până la 1000 de lei. Depinde câți oaspeți ai, depinde cum te gătești.”

„Am cumpărat ouă, batonașe de crabi, salam, maieră, pâinică. Dar cum vin nepoții pe data de întâi. A fost post, dar prețul nu a scăzut. Așa 1000,1100,1200.”

Unii comercianți afirmă că nu au umblat la prețul produselor, iar din acest motiv, vânzările merg bine.

„Până acum a mers tare greu, iar astăzi ca înainte de sărbători s-a pornit bine. Aș spune că orice merge, care burta, merge la găluște, la friptură costițe, măcriță. Dar nu s-a schimbat față de anul trecut, la sărbători nu s-a schimbat.”

„Două zile acum a mers mai bine. Au fost, s-a cumpărat astăzi puțin a fost diferență. Au luat iată mandarine, portocale, s-a luat și verdeață, cartofi s-au pregătit de sărbători. Tot aceleași prețuri.”

De cealaltă parte, alți comercianți se plâng că vor rămâne cu marfa pe tarabe.

„Iată merg greu. Am venit de azi dimineață și greu am dat un kilogram  și ceva. Gustă și merg mai departe.”

Astfel, un kilogram de carne de porc este vândut, în medie, cu 60 de lei. Cei care vor ca pe masa de sărbătoare să nu lipsească legumele vor achita 30 de lei, atât pentru un kilogram de roșii, cât și pentru unul de castraveți.  Mandarinele și portocalele pot fi cumpărare cu 20 lei pentru un kilogram, rodiile cu 30 de lei, iar bananele cu 25 lei.