S-au distrat pe cinste la bibliotecă. Mai mulți copii din satul Păruceni au frecventat o tabără cu sejur de zi desfășurată în incinta instituției

S-au distrat pe cinste la bibliotecă. Mai mulți copii din satul Păruceni au frecventat o tabără cu sejur de zi desfășurată în incinta instituției

Au frecventat timp de zece zile biblioteca din localitate, dar nu ca să citească, ci să se distreze. 15 copii din satul Păruceni, raionul Nisporeni, au fost beneficiarii unei tabere cu sejur de zi organizată de către bibliotecara instituției. La final, aceștia au spus că au petrecut nemaipomenit timpul.

În ultima zi a taberei cu sejur de zi,  copiii au recitat poezii, dar și au răspuns la întrebările organizatorului.

”-Cine a scris poezia  ”Ce te legeni codrule” ?

-Poezia ”Ce te legeni codrule?” a scris-o poetul Mihai Eminescu”. Timp de zece zile, tabara de vară a fost frecventată de 15 minori, cu vârstele cuprinse între 3 și 14 ani. Într-un glas, ei spun că s-au distrat, dar și au învățațat multe lucruri noi.

” În aceste zile m-am simțit foarte bine, dar fără tabără avea să mă plictisesc acasă. Am descoperit multe cărți. Voi dori să vin și la anul viitor fiindcă aici este foarte bine și frumos”.
”Mie mi-a plăcut jocurile distractive îmbinate cu poeziile. Desigur că voi veni și la anul viitor pentru că m-am simțit foarte bine”.

” Mie mi-au plăcut foarte mult aceste zile și de asemenea îi mulțumesc doamnei bibliotecare pentru că ne-a servit cu diferite dulciuri și ne-a făcut fericiți în toate aceste zile. Învățăm diferite poezii, ghicitori spunem. Aici este foarte distractiv și mă distrez cu colegii și prietenii mei.”

  Lidia Staci spune că a îmbinat jocurile distractive cu cele educative.
”Bunăoară am citit în aer liber, am vorbit despre scriitori. Mai apoi am ales o poveste ca copii să fie informați. Am scris eseuri. Au scris niște eseuri foarte, foarte interesante. Copii sunt foarte activi, le-au plăcut foarte mult.  S-au simțit, eu cred că foarte bine, nu-i vedeam supărați sau triști,” a spus organizatoarea,  Lidia Staci.

Totodată, organizatoarea spune că a vrut astfel să aducă o bucurie copiilor, mai ales că unii dintre ei provin din familii nevoiașe și nu-și permit foi la taberele de odihnă din țară.
Eu m-am gândit așa de una singură că nu toți copii au posibilitatea de a se duce la o tabără de odihnă. Și m-am gândit să organizez o tabără pentru copii, i-am anunțat din timp pe toți încă de la ultimul sunet. Și m-am gândit să le organizez ceva vesel ca să nu se plictisească,” a mărturisit  organizatoarea,  Lidia Staci.

La sfârșitul sejurului, participanții au primit câte un certificat.

” Prima diplomă se înmânează Nicoletei Guidea. Să fii sănătoasă și să fii activă și în continuare!”

Tabăra de vară cu sejur de zi  din incinta bibliotecii, din satul Păruceni a fost organizată pentru al doilea an consecutiv.