Ciobanul care și-a ucis, anul trecut, colegul la o stână din Vărzărești, condamnat la ani grei de pușcărie

Ciobanul care și-a ucis, anul trecut, colegul la o stână din Vărzărești, condamnat la ani grei de pușcărie

Ciobanul, din satul Vărzărești, care a recidivat și și-a ucis, anul trecut, colegul de muncă, și-a aflat pedeapsa. Bărbatul a fost condamnat, recent, la 15 ani de pușcărie de magistrați, după ce în tinerețe a stat în spatele gratiilor pentru altă crimă.

„Nu este pentru prima dată la abatere de lege, fiind anterior pe vârsta minoratului, a tinereții sale, condamnat și pentru omor intenționat a unei rude apropiate, de gradul întâi, inclusiv și alte fapte, pentru care și-a executat fapta în locuri de detenție,”  a comunicat șef- adjunct al Procuraturii raionului Nisporeni, Andrei Lesnic.

Cea de-a doua crimă de care a fost acuzat bărbatul a fost comisă, la sfârșitul lunii martie a anului 2018, pe teritoriul unei stâne din satul Vărzărești. Potrivit procurorilor, recidivistul și-a înjunghiat colegul de muncă, după o ceartă între cei doi. În consecință, victima, de 33 de ani, din satul Bursuc, s-a stins câteva zile mai târziu pe patul de spital, în ciuda eforturilor medicilor de-ai salva viața.

„Ultimul a confirmat că a consumat în acea seară băuturi alcoolice. La momentul constatării faptei, investigațiilor efectuate de urmărie penală, inclusiv și judecătorești a negat că a comis, formulând și anumite alibi. Ca urmare acestea au fost excluse și au fost în defavoarea, mai mult ca atât apreciate critic atât de organele de urmărire penală, inclusiv procuror, care a investigat cazul dat, dar și de instanța de judecată. Au existat probe care au demonstrat că ultimul este făptașul, ” a precizat șef- adjunct al Procuraturii raionului Nisporeni, Andrei Lesnic.

Pedeapsa sub formă de închisoare a fost dictată de magistrații Judecătoriei Ungheni. Sentința este cu drept de atac.