Codul galben de vânt, emis ieri de meteorologi, a creat probleme în trafic

Codul galben de vânt, emis ieri de meteorologi, a creat probleme în trafic

Codul galben de vânt, emis ieri de meteorologi, a dat mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și responsabililor din cadrul întreprinderii “Drumuri Ialoveni”, în gestiunea cărora se află drumurile din raion. În urma rafalelor puternice, pe traseul Bucovăț- Nisporeni, traficul a fost îngreunat din cauza unui arbore căzut la pământ. Muncitorii susțin că au acționat operativ și au înlăturat, la timp, obstacolul de pe carosabil.

Sesizarea a parvenit în jurul orei 21:00, din partea unui conducător auto. Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție, a depistat și un cablu electric rupt și căzut pe carosabil.

„A apărut un semnal că pe traseul R25, Bucovăț-Nisporeni, a căzut un arbore, pe mijlocul drumului. O grupă, în număr de 3 muncitori, împreună cu șoferul au mers la locul indicat. Au înlăturat arborele și erau niște fire electrice, pe carosabil, și au tras și firele,” a comunicat repezentantul S.A. „Drumuri Ialoveni”, Vladimir Rîlea.

După ce au înlăturat obstacolul, muncitorii  au împrăștiat material antiderapant pe drumurile din raionul nostru.

„S-au mai efectuat lucrări de răspândirea materialului antiderapant. Drumul de la M1 Chișinău- Leușeni, spre Nisporeni, până la cerc la Nisporeni. De la Milești înspre Bărboieni și restul drumuri locale,” a menționat repezentantul S.A. „Drumuri Ialoveni”, Vladimir Rîlea.

Pentru astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunțat Cod Galben de ghețuș pe întreg teritoriul țării. În aceste condiții, meteorologii atenționează asupra riscului de accidentare a pietonilor, îndeosebi a persoanelor în etate, dar și asupra creșterii numărului de accidente rutiere. Pentru a evita situațiile de risc, autoritățile îndeamnă oamenii să se deplaseze pe trotuare cu foarte mare atenţie, iar șoferii să circule  cu viteză redusă și să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă. Totodată, se menține și avertizarea emisă ieri de către meteorologi, în privința vântului puternic, care este valabilă până mâine.  Poliţia şi salvatorii recomandă cetățenilor aflați în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.