Condiții de muncă mai bune pentru angajații Serviciului de Asistență Psihopedagogică din Nisporeni

Condiții de muncă mai bune pentru angajații Serviciului de Asistență Psihopedagogică din Nisporeni

Angajații Serviciului de Asistență Psihopedagogică din urba noastră nu vor mai fi nevoiți să îndure frigul și mucegaiul. Funcționarii activează deja într-un sediu renovat și dotat cu echipamentul necesar, între care rampe de acces și jucării pentru copiii cu nevoi speciale. Clădirea proaspăt inaugurată a fost reparată din banii Consiliului Raional Nisporeni.

„Zicem, bine ați veni în centrul nou, în sediul nou al Serviciului de Asistență Psihopedagogică. Succese, cu Doamne ajută să vă fie!”

De cinci ani, Adriana Chetraru este psihopedagog în cadrul instituției. Funcționara povestește că a lucrat într-un birou plin de mucegai și în care în sezonul rece era frig. Dar acum atît ea, cât și copiii, care calcă pragul instituției, beneficiază de condiții bune.

„Apreciez aceste condiții, sunt cea care lucrează cu copii cu deficiențe. Specificul activității mele este destul de vast și este neapărat ca copilul să se simtă bine, să se simtă în confort, să aibă posibilitatea să folosească, după cum vedeți, o gamă destul de largă de materiale. De aceea era important de acest sediu, care ne creează aceste condiții,” a menționat psihopedagogul Serviciului de Asistență Psihopedagogică, Adriana Chetraru.

În total, cinci persoane,  între care un logoped,  psiholog, psihopedagog și kinetoterapeut muncesc în cadrul Serviciului de Asistență Psihopedagogică.

„Serviciul de Asitență Psihopedagogică are un șir de atribuții foarte importante, în care ne axăm pe evaluarea complexă pe dezoltarea copiilor, pe reevaluarea dezvoltării copilului, asistență metodologică cadrelor didactice și tuturor actorilor implicați în acest proces și asistență psihopedagogică copiilor cu cerințe educaționale speciale,” a comunicat șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică Nisporeni, Ludmila Dumbravă.

Instituția activează în cadrul Direcției de Învățământ Tineret și Sport a Consiliului Raional. Aceasta a fost creată acum cinci ani pentru copiii cu nevoi speciale, inclusiv cei aflaţi în situaţii de risc, dar și pentru psihologi sau profesorii instituţiilor de învăţământ din raionul Nisporeni.

„Noi ne-am dorit foarte mult să avem o casă nouă și să corespundă această casă rigorilor, adică condițiilor de acces pentru copii cu dizabilități motorii, adică să aibă rampe de acces, să aibă condiții foarte bune în interior, să fie luminozitate, să fie toate condițiile pentru copiii care sunt cu cerințe educaționale speciale, cu nevoi speciale, să fie asigurate,” a afirmat șefa Direcției de Învățământ Tineret și Sport Nisporeni, Nina Sterpu.

Inaugurarea edificiului renovat a avut loc în prezența președintelui raionului Nisporeni. Ghenadie Verdeș speră că noile condiții vor crește numărul beneficiarilor instituției.

„Am insistat să le creăm aceste condiții. Deci au fost alocate surse financiare din cadrul Consiliului Raional, prin ședință de Consiliu, bineînțeles. Suntem foarte bucuroși că deja am creat aceste condiții, sunt condiții necesare pentru acești copii. În orice instituție educațională pe care am vizitat, părinții sunt receptivi și sunt interesați de acest serviciu. Iar faptul că au condiții mai favorabile și mai bune, creează o oportunitate pentru ca să fie mai solicitat, aici, la noi la Nisporeni,” a specificat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Reparația clădirii a costat aproape 250 de mii de lei, bani alocați de Consiliul Raional Nisporeni. În prezent, la evidența Serviciului de Asistență Psihopedagogică se află peste 200 de minori cu cerinţe educaţionale speciale.