Consiliul raional a tras linia și a făcut bilanțul activității pentru acest an

Consiliul raional a tras linia și a făcut bilanțul activității pentru acest an

Sate asigurate cu apă potabilă, zeci de instituții de învățământ reparate și dotate cu mobilier modern, dar și darea în exploatare a locuințelor sociale – sunt doar câteva dintre realizările cu care se laudă autoritățile raionale. Astăzi, Consiliul Raional a tras linia și a făcut bilanțul activităților pentru anul 2018.  Președintele raionului, Ghenadie Verdeș spune că și în anul care vine vor derula mai multe proiecte pentru cetățeni.

„În anul 2018, din componența raională a fost alocată suma de 4,8 mln de lei pentru reparația liceelor și gimnaziile din localitățile raionului. S-a reparat capital cantinele de la gimnaziile Valea Trestieni și Bălănești, sala de festivități de la Gimnaziul din Zberoaia, s-au construit cazangerii noi la Gimnaziul Bărboieni pe bază de biomasă și Gimnaziul Vânători. În toamna anului 2018 s-a reușit terminarea lucrărilor de presiune înaltă Șendreni-Bolțun. Până la sfârșitul anului la acest gazoduct se vor conecta patru localități: Bolțun, Cristești, Iurceni și Bursuc,” a afirmat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Președintele raionului, Ghenadie Verdeș a anunțat că în anul 2019 vor continua și alte proiecte.

„Pe parcursul anului 2019 va fi continuat Programul Guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova 2”, destinat dezvoltării infrastructurii. Astfel au fost identificate de către primării sectoarele de  drum care vor fi renovate,” a specificat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Activitatea angajaților Consiliului Raional, desfășurată pe parcursul anului curent a fost apreciată și de către președintele Organizației Teritoriale PD Nisporeni, Vasile Bîtcă.

„Mă bucur că investițiile pe care noi, cei din Nisporeni le merităm pe deplin, ați accentuat cât în aprovizionarea cu apă potabilă, atât și aprovizionarea cu canalizare, aprovizionare cu energie electrică, ceea ce ține de iluminatul stradal, gazificare, drumuri bune, apartamentele sociale, un proiect care a fost de suflet al Consiliului Raional Nisporeni,” a menționat președintele Organizației Teritoriale PD Nisporeni, Vasile Bîtcă.

Raportul de activitate a Consiliului Raional Nisporeni a fost prezentat în fața consilierilor, angajaților serviciilor desconcentrate, ai primăriilor, dar și locuitori ai raionului.