Copilul de un an și patru luni din satul Soltănești, care a murit înghețat, petrecut pe ultimul drum

Copilul de un an și patru luni din satul Soltănești, care a murit înghețat, petrecut pe ultimul drum

Durere fără margini la Soltănești. Copilul de aproape un an şi jumătate, care săptămâna trecută, a murit după ce a fost lăsat de către mama sa afară, în timpul nopţii, a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Mama acestuia, spune că nu-şi aminteşte cum s-a întâmplat totul. În timpul ceremoniei de înmormântare femeia şi-a pierdut cunoştinţa. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

În timpul ceremoniei de înmormântare mama copilui şi-a pierdut cunoştinţa. Întrebată cum a avut loc această  tragedie, mama îngerașului a spus că nu ține minte.

„Nu pot să explic. Da îmi pare rău, dar nu pot să explic. Nu am făcut intenționat, nici nu țin minte nimic cum s-au întâmplat toate astea. Cu durerea asta nu doresc nici la o mamă să trăiască,” a spus mama copilului, Olesea Condrea.

Să petreacă îngerașul pe ultimul drum au venit zeci de oameni, rude, vecini sau doar cunoscuți. Distruși de durere, aceștia nu și-au putut conteni lacrimile. Chiar și așa, oamenii nu au putut justifica gestul mamei.

Am venit să petrecem pruncul pe ultimul drum, să vedem și noi tragedia ce s-a întâmplat, cum a fost. Sigur că este o jale mare, ca să pierzi un prunc e foarte dureros.”

Ea nu este mamă, dacă putea  să fi fost mamă bună și se gândea pentru copilul ei, nu ajungea în situația asta, dar așa se vede că este o  alcoolică, atât. Eu am venit să văd cum se petrece pruncul, ne pare rău, cum le pare rău la toată lumea și ne pare rău și mie că eu tot am copil, dar copilul îl țin lângă mine, noaptea la orele care s-a dus ea după băut nu se ducea nimeni.”

Mi-i jale, că-i prunc, e înger.- De ce ați venit aici? – Să vedem mama lui cum o să se uite la dânsul.”

Ne este jale de îngeraș, că-i un îngeraș micuț și ne pare rău că-i un micuț, iar mama lui a fost neglijentă la un bebeluș. Da, mă rog pentru îngerașul acesta, trebuia să fie mamă jăloasă pentru îngerașul micuț.”

Îmi este jale de acest copilaș că n-a avut mama jale de dânsul l-a lăsat în stradă, și un câine tot are grijă, dar ea, ce fel de mamă e asta? Nici nu se numește mamă, foarte dureros, un caz ieșit din comun.”

Copilul a decedat marţi seara. Femeia, care era beată, revenea din ospeţie şi, pe drum, ar fi scăpat copilul din braţe şi nu s-a mai întors să-l ia. Ea este cercetată penal în libertate şi riscă până la patru ani de pușcărie. Ea mai are acasă un băiat de 10 ani.