Crește numărul furturilor de mașini în raionul Nisporeni

Crește numărul furturilor de mașini în raionul Nisporeni

Dacă anul trecut, hoții de automobile și-au luat vacanță, în 2019, aceștia s-au pus pe treabă. Potrivit poliției, în primele șase luni ale anului,  oamenii legii au înregistrat trei cazuri de furt. Doi șoferi au rămas fără mașini, iar unul – fără motocicletă. Ultimul caz a avut loc luna trecută.

”Până la moment avem deja înregistrate trei sesizări despre faptul sustragerilor a trei mijloace de transport  și comparativ cu anul trecut este o creștere. În majoritatea cazurilor infractorii acționează pe timp de noapte, dar sunt unele cazuri când infractorii acționează și pe timp de zi,” a comunicat șeful sectorului nr.1 al IP Nisporeni, Denis Popescu.

Oamenii legii recomandă șoferilor să fie mai atenți atunci când lasă autovehiculele fără supraveghere și să verifice dacă acestea au fost încuiate. Totodată dacă dețin obiecte de valoarea să nu fie expuse la vedere pentru a atrage infractorul.

”Intervenim cu o rugăminte către cetățeni de a nu lăsa portierile descuiate chiar și pe un minut fiindcă infractorii profită de această ocazie și pătrund în automobil și  sustrag anumite accesorii. În majoritatea cazurilor infractorii sustrag obiectele de valoare care sunt lăsate la vedere, sunt casetofoanele și în unele situații au fost și genți care care au fost lăsate vizibile și cu anumite accesorii în automobil,” a menționat  șeful sectorului nr. 1 al IP Nisporeni, Denis Popescu.

Infractorii celor trei furturi au fost depistați, astfel organele de drept urmează să se expună asupra cazurilor date.