Date alarmante: În primele trei luni ale anului, în raionul Nisporeni au izbucnit peste o sută de incendii

Date alarmante: În primele trei luni ale anului, în raionul Nisporeni au izbucnit peste o sută de incendii

Statistici îngrijorătoare. În primele trei luni ale anului, în raionul Nisporeni au izbucnit peste o sută de incendii, un număr de două ori mai mare față de aceiași perioadă a anului trecut. Pompierii trag un semnal de alarmă și spun că în cele mai dese cazuri, de vină ar fi oamenii iresponsabili care încalcă regulile de securitate a exploatării sobelor sau mai grav, dau foc intenționat.

”Pe perioada primului trimestru al anului 2019, pe teritoriul raionului Nisporeni, au avut loc 117 intervenții, în comparație cu anul 2018 în care au fost 48 de intervenții. Pe perioada 2018 pot să vă comunic că pe această perioadă a fost înregistrat un singur deces, adică în urma incendiilor care au fost în satul Bălăurești, cu părere de rău, anul acesta avem deja înregistrate două cauze de deces,” a comunicat șef Secției Situații Excepționale Nisporeni, Sergiu Robu.
Incendiile care au izbucnit în primele  trei luni ale anului au produs pagube materiale în valoare de 535 de mii de lei, anul trecut, cifra fiind de doar șapte mii de lei.  Pompierii recomandă oamenilor să nu folosească instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizate, să nu arunce la întâmplare resturi de ţigări sau chibrituri aprinse și să respecte regulile antiincendiare.