Datele poliției: În prima jumătate a anului, două persoane au murit, iar altele 20 au fost rănite în urma accidentelor rutiere produse în raionul Nisporeni

Datele poliției: În prima jumătate a anului, două persoane au murit, iar altele 20 au fost rănite în urma accidentelor rutiere produse în raionul Nisporeni

Accidentele rutiere din raionul Nisporeni fac tot mai multe victime. Potrivit poliției, în primele șase luni ale lui 2019, au avut loc 14 nenorociri rutiere, care au luat viața a doi oameni și au rănit alți 20. În perioada similară a anului trecut, nu au fost înregistrate decese, dar au fost traumate 22 de persoane.

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Nisporeni, cele mai multe accidente rutiere au avut loc în apropiere de satele Bursuc, Cristești, dar și Grozești.

”În primele șase luni ale anului 2019 pe teritoriul raionului Nisporeni s-au produs 14 accidente rutiere în rezultatul cărora două persoane au decedat și 20 au fost traumatizate. În comparație analogică cu anul trecut, numărul accidentelor rutiere s-a micșorat cu două accidente rutiere, numărul persoanelor traumatizate la fel s-a micșorat, însă cu părere de rău, numărul persoanelor decedate s-a majorat cu două persoane,” a comunicat ofițerul IP Nisporeni, Sergiu Marian.

Cele mai multe tragedii rutiere au avut loc în intervalul orelor 09:00 -12:00. Iar în zilele de duminică au fost înregistrate cele mai multe victime.

”Efectuând o statistică, s-a constatat că în ziua de duminică se produc cele mai multe accidente rutiere. Cele mai frecvente accidente s-au produs pe traseul Chișinău- Leușeni. Este un sector destul de accidentar. Un alt sector accidentar este satul Grozești. De la începutul anului curent s-au produs trei accidente rutiere, iarăși este un lucru nesatisfăcut,” a menționat ofițerul IP Nisporeni, Sergiu Marian.

Mulți dintre locuitorii raionului Nisporeni cred că multe dintre tragedii rutiere au loc din  cauza neatenției conducătorilor auto.

”Că nu-i atenție, și multe permise sunt cumpărate”.

”Servesc la volan și bună ziua. Numai de la băutură, poate alții au și tensiune și tot nu trebuie să se urce la volan.  Ei spun că nu încalcă, dar încalcă și ar trebui să le fie luate permisele cu totul ori pușcărie”.

”În primul rând, neatenția cum se cade și în al doilea rând v-aș spune eu că sunt permisele falsificate, și în al treilea rând servesc la volan”.

Oamenii legii spun că printre principalele cauze ale accidentelor rutiere se numără viteza excesivă și  neacordarea priorității în trafic. Forțele de ordine le recomandă șoferilor să fie prudenți la drum și să respecte Regulamentul Circulației Rutiere.