Destinațiile turistice, preferate de nisporenieni. Unii au făcut în timpul iernii rezervările pentru a economisi banii

Destinațiile turistice, preferate de nisporenieni. Unii au făcut în timpul iernii rezervările pentru a economisi banii

România, Bulgaria, Turcia și Grecia se numără printre țările în care locuitorii raionului Nisporeni își petrec în acest an vacanța de vară, potrivit operatorilor de turism. Unii oameni spun că au făcut în timpul iernii rezervările pentru a economisi banii, iar alții afirmă că vor rămâne acasă, întrucât nu-și permit o vacanță în străinătate.

Potrivit operatorilor de turism,  un pachet turistic pentru șapte zile pe litoratul din Bulgaria începe de la 177 de euro, cel din România – de la 200 de euro. Iar sejurul în Turcia sau Grecia costă cel puțin 350 de euro.

”Cele mai ieftine destinații sunt pentru Bulgaria. Avem chiar de la 177 de euro per pachet. 7-8 zile cu tot cu transport, all-inclusive. După care urmează Turcia, Grecia și nu, în ultimul rând, România. ( Mamaia, Euforia Sud, Euforia Nord.) Avem stațiuni balneare care sunt întrebate tot sezonul împrejur. Avem în România, de exemplu Slănic Moldova, pentru o săptămână cu 209 euro, cu 7-8 nopți/zile, 3 mese incluse, două proceduri pe zi, plus transport,”  a comunicat directorul Agenției de Turism, Rita Josanu.

Operatorii de turism spun că majoritatea clienților a făcut din timp rezervările, pentru că prețul vacanței este mai ieftin.

”Noi programăm din luna februarie vacanța pentru vară. Deja nisporenienii știu că din februarie se poate programa vacanța pe vară și reducerea este de 40%, dacă pachetul este procurat în luna februarie-martie,” a menționat directorul Agenției de Turism, Rita Josanu.

Unii locuitori ai raionului Nisporeni spun că ţin cont numai de posibilităţile financiare, atunci când aleg unde să-și petreacă vacanța de vară.

”Mi-am planificat să plec la odihnă, la mare în Ucraina. Am fost cândva în Grecia, mi-a plăcut, dar acum vreau în Ucraina. Pe data de 4 august, luni plecăm. Noi deja ne-am programat.”

”Vom pleca, cred în august, la mare în Ucraina sau vedem în altă parte. Acum soarele e puternic, e frumos, ne trebuie bronz. Am fost și vara trecută, dar și vara asta vom pleca.”

”Cred că o să mergem la Odesa, în altă parte nu avem chip și nici putere. În fiecare an ne ducem cu familia, cu nepoții, cu copiii.”

Alții, însă afirmă că  nu au posibilități financiare pentru a pleca la odihnă.

”În primul rând noi trebuie să avem bani ca să mergem la odihnă. Noi cu salariul nostru nu ne permitem. ”

”Nu avem ocazia ca să ne ducem.”

”Nici nu am fost și nici nu urmează. Nu avem timp. Avem mult de lucru acasă. ”

”Soția va merge la odihnă în Italia, dar eu nu. Înainte în fiecare an mă duceam.”

”- De câți ani nu ați fost într-o vacanță?- De 4 ani. Eu stau acasă cu nepoții, pentru că copiii sunt plecați peste hotare. Așa că eu nu pot să plec la odihnă că am cinci nepoți cu mine.”

”Îmi place foarte mult țara mea. Și vreau să mă odihnesc aici. Este Orheiul Vechi și vreau să plec să-l văd. ”

Reprezentanții agenției de turism din orașul Nisporeni susțin că au vândut în 2019 aproximativ 200 de pachete pentru sezonul estival.