După 12 ani de muncă asiduă, răsplătită cu rezultate excelente. Maria Tâmbur, unica din  Nisporeni, care a luat trei de zece și un nouă la examenele de BAC

După 12 ani de muncă asiduă, răsplătită cu rezultate excelente. Maria Tâmbur, unica din Nisporeni, care a luat trei de zece și un nouă la examenele de BAC

A stat cu burta pe carte timp de 12 ani, iar la final a cules roadele. O spune Maria Tâmbur, absolventa liceului ”Boris Cazacu”, unica tânără din raionul Nisporeni, care a luat trei de zece și un nouă la examenele de BAC. Tânăra, însă va continua studiile în străinătate, întrucât nu-și vede viitorul acasă.

Maria Tâmbur spune că rezultatele examenelor de bacalaureat au depășit așteptările sale, deși a fost mereu o elevă responsabilă și care a studiat mult.

” Nu m-am așteptat la acest rezultat frumos. Eu mă așteptam la media 9, 5 maxim. Adică doi de 10 și doi de 9 și am fost plăcut surprinsă să văd trei de zece  și un nouă . În acea dimineață chiar am sărit în sus de bucurie, am și dansat puțin,” a mărturisit absolventa liceului ”Boris Cazacu”, Maria Tâmbur.

Absolventa, care a învățat la profilul real, a luat nota nouă la geografie, iar la restul celor trei obiecte: limba româna, cea străina și matematică – nota zece. Maria spune că pentru aceste succese a învațat în toți anii de școală. Însă în ultimul an, a recapitulat disciplinele la care urma să susțină testele.

” Emoțiile au început cu două luni înainte, atunci toți absolvenții își dau seama că uite am bacalaureatul. Am început să mă pregătesc cu o lună înainte și am început să rezolv teste zilnic,” a dezvăluit absolventa liceului ”Boris Cazacu”, Maria Tâmbur.

Acum, absolventa își dorește să continue studiile în domeniul științelor exacte. Iar pentru a-și realiza dorința, ea va aplica la universitățile de peste hotare.

”Probabil voi reveni în Moldova dar cel puțin începutul carierei mele va fi în România sau în altă țară din Europa, ulterior dacă voi reuși să îmi deschid o afacere, poate, voi reveni,” a spus absolventa liceului ”Boris Cazacu”, Maria Tâmbur.

Maria Tâmbur nu și-a dorit să depună contestație în cazul rezultatului luat la geografie. Însă, alți absolvenți ai liceelor din raionul Nisporeni au depus 103 de cereri de reevaluare a testelor de BAC. Rezultatele acestora au fost afișate astăzi în fața celor două Centre de Bacalaureat din orașul Nisporeni.

” Avem 20 de cereri satisfăcute, deci au fost mărite cu un bal, cu un punct, în rest nu au fost satisfăcute cererile depuse. Sunt 8 restanțieri în centrul de bac urmează să depună cererile pentru examenele repetate și să susțină examenul în sesiunea repetată,” a menționat șeful Centrului de Bacalaureat ”Mircea Eliade”, Vasile Vacari.

Totuși, cele 25 de note negative au rămas neschimbate în urma contestărilor.

” Modificări la notele negative, adică sub 5, nu avem nici o modificare,” a precizat șeful Centrului de Bacalaureat ”Mircea Eliade”, Vasile Vacari.

Persoanele, care nu au susținut testele de bacalaureat, mai au o șansă în cadrul sesiunii suplimentare. Aceasta va fi desfășurată în perioada 15-22 iulie.