Echipa din Nisporeni, pe locul 5 la concursul ”Școala Securității”. Vezi cine a câștigat premiul mare

Echipa din Nisporeni, pe locul 5 la concursul ”Școala Securității”. Vezi cine a câștigat premiul mare

Echipa din orașul Nisporeni, a ocupat locul cinci la  concursul Școala securității, organizat de salvatori la Ungheni. Premiul mare a fost luat de participanții din satul Cojușna, raionul Strășeni. Chiar dacă nu au câștigat marea competiție, cei 12 elevi ai Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din orașul nostru spun că concursul le-a lăsat doar emoții pozitive. Aceștia s-au ales cu o cupă dar și o diplomă pentru performanțele demonstrate.

Timp de două zile, toți participanții au avut de înfruntrat șase probe, iar la fiecare dintre acestea, elevii erau punctați. Jurații cel mai probabil au avut în față o misiune grea, cea de a alege câștigătorul, asta în condițiile în care toți copii erau bine pregătiți. Chiar dacă norocul le-a surâs celor de la Strășeni, elevii din Nisporeni nu regretă că nu au ocupat locul întâi. Aceștia spun că indiferent de rezultat au avut parte de o experiență de neuitat.

În aceste două zile au fost niște momente frumoase, interesante și foarte hazlii, mi-a plăcut foarte mult tot ce s-a întâmplat, toate probele care s-au desfășurat.”
Cea mai interesantă și mai dificilă a fost terenul de luptă, unde a trebuit să lucrăm în echipă și foarte repede. Cel mai amuzant moment a fost la echiparea echipei, unde un coleg din neatenție a îmbrăcat echipamentul invers.”
Și ceilalți elevi din raionele vecine precum Călărași, Strășeni dar și Ungheni, spun că cele învățate în cadrul concursului le vor prinde bine în viitor. Unii nu exclud faptul că ar putea deveni pompieri.

”Au fost diferite probe, a fost echipare, a fost ghidarea, a fost proba prin care a trebuit să prezentăm un video prin obiectiv. Cu siguranță, cred ca va deveni cineva din noi pompier și vorbeam cu colegii mei și da, s-ar vedea pompieri.”

”A fost destul de emoționant, dar în același timp și foarte bine, ne-am simțit foarte bine și am primit o plăcere. Da, cred că o să influențeze pe viitor. Când voi avea un caz de risc o să mă pot asigura singură adică o să mă pot ajuta singură pe mine și o să fiu informată în caz de riscuri.”
Scopul acestei competiţii este de a consolida spiritul de echipă al copiilor, dar și să îi ajute pe cei mici să identifice de unii singuri soluții în situații de risc.

”Aceste două zile au trecut așa repede, dar să știți că dragi elevi împreună cu voi am avut careva emoții, sunt bucuros că ați trecut și voi această școală. Într-adevăr ați îndeplinit ceea ce eu v-am rugat  atunci când v-am urat succese, anume spirit de echipă, anume devotament, curaj și prietenie,” a declarat șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni, Oleg Blisteac.

La etapa regională a concursului “Școala Securității” au participat 80 de elevi din patru raioane. Echipa va participa la etapa națională a concursului. Competiția a ajuns la cea de a 7-a ediție.