Familia Frasin, din satul Cîrnești este în toiul pregătirilor de sărbătoare

Familia Frasin, din satul Cîrnești este în toiul pregătirilor de sărbătoare

Familia Frasin, din satul Cîrnești este în toiul pregătirilor de sărbătoare. Tatăl, Dumitru, alături de fiica cea mare, Olesea, sunt totuși, cei mai harnici în aceste zile. Cei doi au început, de dimineață, să pregătească masa mare. Totuși, aceștia spun că au fost scutiți de un drum la piață, datorită oamenilor cu suflet mare, care i-au aprovizionat cu alimente necesare pentru preparea bucatelor preferate. Totul datorită, vouă, telespecatorilor Canal2 Nisporeni.

„Hai, Olesea, să facem ceva mâncare, așa, de Anul Nou. Niște olivie, cartofi fierți, vedem noi ce vom face. Vezi niște pârjoale, să le punem aici. Așa, îi bun, întoarce-le. Din tigaie, pune-le aici. Gata pentru diseară, întâlnim Anul Nou.”

Pârjoalele, carnea gătită, dar și salata olivie sunt bucatele cerute de copii pe masa de Revelion, spune tatăl.

„Ce bucate? Niște pârjoale, un sous, cu cărniță. Olivie, salată. Deja pentru copii, dulciuri sunt la masă, niște mandarine, banane. La brăduț, șampanie avem. Și eu, că mă rog, fata mai mare o pun, dar cu ajutorul meu se isprăvește. În încăperea asta, la mijlocul camerei, aici, masa, noi împrejurul ei,” a spus tatăl, Dumitru.

Deși acum este fericit că se va putea bucura de magia sărbătorilor, alături de familia sa, Dumitru Frasin, recunoaște că, de multe ori, i-a fost frică că nu va putea să-și hrănească copiii. Salvarea lor sunt oamenii cu inimă bună, care le-au fost și încă le sunt alături.

„Pe masă, da, este, cu ajutorul oamenilor facem e sărbătoarea. Chiar ieri au fost vreo 3 persoane. Au fost și au adus și șampanie au adus, și dulciuri. Am trecut și printre așa momente că nu aveam ce pune, pe masă, dar cu ajutorul lumii. Chiar, dacă soția nu este, cu ajutorul oamenilor, vom avea și noi o masă bogată,” a povestit tatăl, Dumitru.

În ultima zi din 2018, familia Frasin urează tuturor un an nou cât mai magic.

”Mulțumim oamenilor care au fost în satul Cîrnești, la familia Frasin Dumitru, cu patru copiii. Vă mulțumesc frumos. Să fie un an fericit 2019. Și mulți ani, sănătate și înainte. La mulți ani cu 2019! Să fiți fericiți!”

La  începutul lunii decembrie, echipa Canal2 Nisporeni a lansat  o Campanie de Crăciun, pentru a veni în ajutorul familiei Frasin. Asta după ce, din cauza unei boli incurabile, cei patru copii au rămas fără mamă, iar lui Dumitru Frasin îi crește de unul singur. În aceste condiții, bărbatul nu poate pleca la muncă, iar astfel, uneori nu avea ce pune pe masă copiilor. Mai mult decât atât, familia nici măcar nu avea o locuință proprie. În urma reportajului realizat de echipa noastră, cei 5 membri ai familiei, au primit în dar, o casă. Cadoul a fost făcut de către doi frați, stabiliți în străinătate.