Familie salvată de la incendiu, datorită detectorului de fum, instalat în locuință

Familie salvată de la incendiu, datorită detectorului de fum, instalat în locuință

Detectorul de fum, instalat în casa familiei Mocanu, din satul Grozești, le-a salvat viața. Asta după ce, vineri, alarma sonoră a instalației a prevenit oamenii că în locuință ar fi o scurgere de monoxid de carbon. Imediat, la fața locului au venit pompierii, care au luptat cu flăcările timp de două ore. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Asta pentru că, toți au evacut casa la timp.

”Din cauza, probabil, nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiului la exploatarea sobei de încălzit. Incendiul s-a depistat la timp, datorită detectorului de fum instalat. Detectoarele de fum au activat alarma sonoră, cetățeanca a auzit și s-a evacuat din casă. A fost incendiată o cameră de locuit, în care au fost distruse de incendiu bunuri materiale,” a comunicat șeful Protecției Civile, Nisporeni, Igor Josan.

Detectorul de fum a fost instalat în cadrul campaniei ” O casă protejată – o viață salvată”, care se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În raionul Nisporeni au fost instalate peste o sută detectoare de fum. În curând, alte 600 familii vor beneficia de aceste dispozitive. Scopul acestor acțiuni este de a preveni riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în acest an în raionul Nisporeni au fost înregistrate șapte incendii din cauza exploatării incorecte a sobelor. Flăcările au luat viața unei persoane.