Femeia care și-a lăsat timp de trei săptămâni bebelușul în grija unei străine, și-a dus fetița la  un centru de plasament din Chișinău, după care din nou a dispărut

Femeia care și-a lăsat timp de trei săptămâni bebelușul în grija unei străine, și-a dus fetița la un centru de plasament din Chișinău, după care din nou a dispărut

Tânăra mamă de la Valea Trestieni, care și-a lăsat timp de trei săptămâni copilul de doar  jumătate de an în grija unei femei străine, și care, ieri, după ce postul nostru de televiziune a alertat autoritățile și-a amintit de bebeluș, astăzi, și-a dus fetița la Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din Capitală. Ulterior, femeia s-a făcut nevăzută. Ea le-a spus medicilor că îşi caută de lucru şi va reveni după copil. Potrivit doctorilor, micuţa a fost internată cu malnutriţie de gradul doi şi insuficienţă de vitamine.

“Consultată de către medici, prescris planul de conduită, preluată de îngrijitori, este băită, alimentată, mănâncă bine. Este liniştită, doarme. Eu cred că ne isprăvim cu malnutriţia şi rahitismul, ” a comunicat medicul şef Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă, Maria Ţăruş.

 

Fetiţa poate rămâne în Centrul de Plasament până în primăvară, iar dacă până atunci femeia nu o va lua, medicii spun că pot iniţia procedura de predare a copilei  unei familii de asistenţi parentali. Mama bebelușului mai are un băiețel din prima căsătorie, pe care l-a lăsat în grija soacrei.