Fotbaliștii din Milești, au ocupat locul întâi la Campionatul Raional Nisporeni. Performanțele  le-au fost răsplătite cu premii

Fotbaliștii din Milești, au ocupat locul întâi la Campionatul Raional Nisporeni. Performanțele le-au fost răsplătite cu premii

Echipa de fotbal a gimnaziului din satul Milești, care a ocupat locul întâi la Campionatul Raional Nisporeni, s-a ales cu diplome și premii. Acestea au fost oferite, astăzi, de către conducerea Școlii Sportive. Alături de învingători au fost premiați și alți sportivi care au obținut rezultate bune la alte competiții.

”Din partea directorului școlii sportive și a întregului colectiv al școlii de sport Nisporeni, vrem să-i înmânăm această cupă Filialei Milești, la secția de fotbal. Numai toate cele bune!”

 Victoria a fost adusă, duminică trecută, în satul Milești de către echipa FC Codru Milești, formată din 11 elevi ai claselor a VIII-a și a IX-a.

Învingătorii afirmă că premiile îi motivează să joace în continuare mult mai bine.

”Chiar în ultimul meci jucat, Milești contra Nisporeni, am câștigat la un scor de 5-1 și suntem foarte mândri de performanțele noastre. De la 11 ani noi am practicat acest sport, împreună cu antrenorul nostru și suntem mândri că-l practicăm, că facem parte din această echipă și avem și succese, ” a spus jucătorul FC CODRU Milești, Victor Teșcureanu.

”Cel mai bun portar la Campionatul raional de fotbal, datorită antrenorului, toate indicațiile lui mă ajută să fiu atent, să ajut echipa. M-am îndrăgostit de acest post. Pe viitor poate să dau probe undeva la o echipă de fotbal, ” a spus portarul FC CODRU Milești, Damir Mihail.

Vedeta echipei de fotbal este Iulian Teșcureanu. La numai 13 ani, băiatul a primit titlul de cel mai bun atacant.

”Eu sunt cel mai mic, fac parte dintr-o echipă frumoasă. Colegii mei sunt mai mari ca mine. Sunt unul dintre cei mai buni jucători din școală și mă antrenez cu jucători mai mari, ” a mărturisit atacantul FC Codru Milești, Iulian Teșcureanu.

Cu medalii s-a ales și echipa de fotbal feminin din satul Milești.

”Îmi place foarte mult atunci când echipa mea este unită și putem să comunicăm între noi. Am de gând pe viitor să frecventez acest sport, deoarece îmi place foarte mult, ” a spus jucătoarea FC CODRU Milești, Marinela Borș.

Atât echipele de fotbal feminin, cât și cele de fotbal masculin din Milești sunt antrenate de către Vasilii Talpă. Bărbatul a jucat timp de 18 ani fotbal, iar de șapte ani antrenează fotbaliștii. Aceștia nu achită niciun ban nici pentru antrenament, dar nici pentru participarea la competiții.

”Am băieți care învață la Liceul Sportiv, care de la mine au plecat. Am rezultate. Eu sunt salarizat al școlii sportive, iar copii nu plătesc, echipamentul tot e al nostru, ei numai să vină să practice. În multe cazuri părinții elevilor care au transport, merg gratis și ne duc. Primăria, primarul ne ajută cu combustibil și financiar, de multe ori ne-a ajutat și domnul Vasilie Bîtca,  de la Nisporeni a dat transport, ne-am deplasat la Ungheni, ” a menționat antrenorul Filialei Milești, Vasilii Talpă.

Reprezentanții Școlii Sportive afirmă că sportivii din Milești sunt unii dintre cei mai buni din raionul Nisporeni.

”Dorim în viitor să ne atârnăm foarte serios de sport, indiferent că e fotbal, că e volei, că e baschet și în viitor, sprăm că din satul Milești vor deveni multe vedete, ” a subliniat antrenorul  Școlii Sportive Nisporeni, Andrei Guidea.

 Filiala din satul Milești a fost deschisă în anul 2015. Aceasta este frecventată de peste 50 de persoane.