Inspectoratul de Poliție Nisporeni a primit un autoturism nou. Vehiculul este dotat cu GPS, stație de comunicare și cameră de supraveghere

Inspectoratul de Poliție Nisporeni a primit un autoturism nou. Vehiculul este dotat cu GPS, stație de comunicare și cameră de supraveghere

Parcul auto al polițiștilor noștri s-a mărit. Inspectoratul de Poliție Nisporeni a primit un automobil performant. Noul autoturism va fi folosit în cazul solicitărilor de urgență, iar forțele de ordine afirmă că, astfel, vor ajunge într-un timp foarte scurt la locul intervenției.

Noul automobil este dotat cu GPS, stație de comunicare și cameră de supraveghere.

,,Sunem  foarte bucuroși de un asemenea automobil, care necesită pentru intervențiile în oraș, dar și în satele raionului Nisporeni pentru deplasare pe orice timp. Este dotat corespunzător normelor. Mașina o s-o folosim în Comisariat, pentru grupurile de intervenție,” a menționat șeful SP al IP Nisporeni, Mihail Pleșca.

Polițiștii spun că la volanul noului autoturism vor ajunge rapid, dar și în cele mai dosite locuri din raionul Nisporeni.

„Avem cetățeni, care locuiesc la periferiile satelor, la periferiile orașului și acolo nu toate drumurile sunt asfaltate, iar cu un astfel de automobil avem posibilitate și este accesibil de a reacționa operativ și de a ajunge la persoanele care au nevoie de ajutorul poliției atunci când au nevoie la moment,” a afirmat  șeful-adjunct al IP Nisporeni, Pavel Dragan.

Mașina a fost repartizată de Inspectoratul General al Poliției. Costul unui astfel de vehicul este de aproape 490 mii de lei. Banii au fost alocați din bugetul de stat, dar în urma unei evaluări efectuate de către experții internaționali , investiția ar putea fi rambursată de autoritățile europene. În total, Inspectoratul de Poliție Nisporeni deține 25 de autoturisme.