La doar 21 de ani, un tânăr din satul Șișcani a obținut titlul de campion la Kickboxing și la Muay Thai

La doar 21 de ani, un tânăr din satul Șișcani a obținut titlul de campion la Kickboxing și la Muay Thai

Are doar 21 de ani, însă a reușit să opțină titlul de campion la Kickboxing și la Muaythai.
Vorbim despre Petru Gurulea, un tânăr din satul Șișcani care a început luptele de la 17 ani, la un club sportiv din Chișinău. În doar câțiva ani, luptătorul s-a plasat pe primul loc atât la campionatul Moldovei cât și la Cupa Moldovei.

La ai săi 17 ani s-a decis să fie un luptător. Îndemnat de un coleg de clasă, Petru Gurulea a decis să încerce Kickboxingul, iar de atunci se antrenează zilnic câte 2 ore. Chiar dacă  la primul său campionat s-a plasat pe locul trei asta nu a fost o piedică pentru tânărul luptător.

”Eu am început acest sport acum patru ani în 2015 cu un prieten care învățam împreună, el se antrena și m-a chemat și pe mine, el avea performanțe și am vut și eu să încep acest tip de sport mi-a plăcut, avem timp liber și am început acest tip de sport și nu regret de loc. Primul campionat al meu a fost campionatul Chișinăului care se desfașoară în octombrie în fiecare an atunci am ocupat locul trei din șase și după am participat la campionatul R M la o lună mai tirziu am ocupat locul tot trei,” a povestit  campionul la Kickboxing și Muaythai, Petru Gurulea.

Campionul își amintește de primul său antrenament cu nostalgie.

” Îmi amintesc de primul meu antrenament, am intrat în grupa de sport chiar am plecat cu o oră mai devreme. Am vrut să văd cei mai buni din club cum se antrenează, stăteam eu cu prietenul acesta mă uitam cum se antrenau cei mai buni din club și după asta mi-a venit ca eu să fiu ca ei și apoi am început antrenamentul, simțeam că e greu, dar mi-am dorit chestia asta și am obținut ceea ce am vrut,” a spus campionul la Kickboxing și Muaythai, Petru Gurulea.

Dacă pentru tatăl său a fost motiv de mândrie începutul antrenamentelor lui Petru, mama acestuia i-a fost mai greu să accepte, zice campionul.

”Mama mea era contra la chestia asta ca orice mamă când băiatul tău se luptă, asta e ceva de nedescris, după asta tatăl meu era foarte bucuros pentru că are cu ce se mândri, după asta mama a înțeles chestia asta că mie îmi place și a fost de acord cu mine, cu ceea ce fac și acum nu mai spune nimic,” a mărturisit campionul la Kickboxing și Muaythai, Petru Gurulea.

Chiar dacă unele traume i-a lăsat dureri până acum, tânărul nu s-a lăsat bătut.

”Chiar și la antrenament ieșeam cu traume pentru că muncesc foarte mult la competiții chiar de multe ori am ieșit din ring pentru faptul că m-am trumat și sunt traume care le simt și acum chiar dacă au fost cu doi ani în urmă este dureros, dar asta e acesta este sportul,” a spus campionul la Kickboxing și Muaythai, Petru Gurulea.

Anul trecut luptătorul și-a îmbogățit  palmaresul cu  două trofeie, acesta este deținătorul primului loc la campionatul Moldovei la Kickboxing și tot pe prima poziție s-a plasat  și la cupa Republicii Moldova la Muaythai.