Locuitorii satului Grozești beneficiază de serivicii de taxi

Locuitorii satului Grozești beneficiază de serivicii de taxi

Locuitorii din Grozești se pot plimba deja cu taxi…Asta după ce familia Iancu a deschis, acum o săptămână, o astfel de firmă locală. În prezent o singură mașină deservește clienții, iar antreprenorii afirmă că, uneori fac cu greu față solicitărilor. Oamenii îşi comandă o maşină la poartă pentru a se deplasa dintr-un capăt în altul al satului, dar şi pentru a se duce la biserică, discotecă sau la rude.

”Alo, bună ziua.  – Bună ziua, vreau să comand taxiul până acasă, de la liceul Prometeu, până la destinația mea. – Comanda o să coste 20 de lei și mașina va fi în 3 minute. ”

Ideea de a deschide un serviciu de taxi i-a venit lui Igor Iancu. Bărbatul este originar din Grozești și povestește că a luat această decizie, în urma refuzului de a fi angajat în cadrul unei alte companii.

„Mi-a venit ideea că am vrut să lucrez ca taxist. Am vrut să ma aranjez, cu un an în urmă, la Nisporeni, nu a fost posibilitatea. Și mi-a venit ideea să fac singur, în sat la noi, pentru oameni. Să sperăm că lumea se va adresa, va solicita și dacă va trebuie vom aduce și a doua mașină, și a treia mașină,” a povestit antreprenorul, Igor Iancu.

Cea care a suținut ideea bărbatului, a fost chiar soția acestuia. Uliana Iancu spune că deși a avut dubii la început, acum este încântată de mersul afacerii. Ea este cea care primește comenzile clienților și recunoaște că seriviciul devine din ce în ce mai atractiv pentru clienți.

”Prima reacție și da și nu, dar la urmă am zis: Dă să încercăm, că nu e o problemă. Șoferii care au deja mașina lor proprie, ei nu riscă să meargă la o petrecere sau la o serbare ceva. Amenzile fiind atât de mari și suntem contactați și la 10 și la 1 de noapte. Ne ducem dintr-o parte de sat, în cealaltă. Cele mai multe comenzi le-am avut Grozești- Zberoaia, Grozești- Bălăurești, seara băieții pleacă la distracție, că în sat nu au,” a menționat antreprenoarea, Uliana Iancu.

Elena Grulea recunoaște, că deja de șapte zile, aceasta a devenit unul dintre clienții fideli ai companiei. Aceasta mai spune că alege o cursă cu taxiul, pentru că așa își poate rezolva mai rapid problemele.

”Astăzi l-am solicitat pentru că am niște probleme de rezolvat acasă cât mai urgente, niște oaspeți și am hotărât să ajung mai repede. De exemplu, nașii de cununie trăiesc, în cealaltă parte de sat, eu dau comandă de taxi și sunt dusă, adusă, așteptată. Prețurile sunt accesibile,” a spus locuitoarea satului Grozești, Elena Grulea.

Și ceilalți săteni susțin această idee și afirmă că au solicitat mașina de taxi, mai ales că prețurile, spun ei, sunt pentru buzunarele oricui.

”Și eu am apelat la taxi, taxiul este foarte bine aprovizionat cu de toate, este confortabil. Mulți prieteni care au nevoie de taxi, se duc la discotecă la Bălăurești. Sunt destul de normale. Oamenii cred că de asta și apelează la taxi.”

”Este foarte ușor, o ușurință foarte foarte mare. Pentru că nu trebuie să mai vină de la centru raional Nisporeni, dar vine direct din sat, repede, operativ și calitativ. Repede, am apelat, m-am dus, am rezolvat problemele.”

Pentru o călătorie în raza localității oamenii trebuie să scoată din buzunare 20 de lei, iar pentru o cursă în satele vecine 40 de lei.  Pentru o plimbare până în centrul raional, aceștia achită în jur de 120 de lei.