Locuri de muncă create în comuna Boldurești. În localitate a fost deschisă o fabrică de confecții

Locuri de muncă create în comuna Boldurești. În localitate a fost deschisă o fabrică de confecții

Produc echipamente speciale de cea mai înaltă calitate pentru constructorii din Europa. Este vorba despre angajații unei filiale a unei întreprinderi de croitorie din comuna Boldurești. Fabrica și-a deschis larg ușile acum o lună și numără deja 40 de muncitori. Oamenii sunt fericiți că au un loc de muncă bine plătit, aici, acasă.

”Aici este producerea din satul Boldurești, avem o mică producere de îmbrăcăminte specială pentru construcții”.

Printre cei care și-au găsit un loc de muncă aici, acasă este și Angela Rupeț în vârstă de 45 de ani. Femeia spune că timp de 17 ani a fost plecată peste hotare. Revenită acasă, mare i-a fost bucuria că poate munci aici, aproape de cei dragi și nu în străinătate.

” Sincer 17 ani și jumătate am fost peste hotare și uitați acum m-am întors de peste hotare și am hotărât să rămân acasă lângă familie, copii. Este foarte bine să fii acasă alături de familie și să ai un serviciu acasă, să știi că ești seara acasă la tine, în patul tău și să stai la masă. Este foarte greu ca să fii peste hotare. Eu sunt foarte mulțumită că în primul rând sunt lângă familie și am un post de muncă,” a spus angajata, Angela Rupeț.

Iar Zinaida Turculeț la ai săi 72 de ani are o vedere brici și de asemenea se numără printre angajații întreprinderii.

” Eu când am auzit de la vecine că se deschide, eu prima am dat cererea cu toate că sunt în vârstă, dar îmi place acest lucru, cu plăcere lucrez. Fetele sunt tinere, este vesel cu fetele pe lângă noi acei în stare”, a spus  angajata, Zinaida Turculeț.

Și alți angajați se bucură de joburile lor și susțin că au așteptat ani buni oportunitatea de a-și găsi un loc de muncă bine plătit.
” De mulți ani a fost așteptat și suntem fericite. Sunt mai fericită și mai împlinită nu numai eu, dar toate. Fiecare ne ducem acasă cu energie”.

Hainele confecționate sunt transporatate în Europa. Zilnic aici sunt cusute 80 de echipamente pentru constructori.

” Prima operație sunt la aceste două mașini, după care avem o persoană care îndeplinește lucrul manual, întoarce detaliile, le înseamnă, după, vine călcatul și treptat, treptat trecem la alte utilaje până ajunge produsul finit”.
După ce costumul a fost croit acesta este verificat și ambalat.

” Fiecare măsurică să nu fie luată, buzunarul să nu fie aici mai mare sau aici mai îngust. La guler ne uităm foarte bine dacă cusăturile sunt foarte drepte. Următoarea etapă –  să-l împachetăm. Îl întoarcem și îl punem aici la transportat”.

Filiala  a fost deschisă de către un tânăr antreprenor din comuna Lozova din raionul vecin, Strățeni. Tânărul, care  deja gestionează o fabrică de croitorie în localitatea sa de baștină a decis să își extindă afacerea și în raionul nostru.

”Ideea de a deschide o filială a fost cererea locuitorilor din zonă. Am venit în zonă, am făcut câteva adunări cu persoanele din localități și am luat o decizie: am văzut că sunt mai multe persoane care nu au unde munci, după care am hotărât să întemeiem o mică făbricuță. Evident că la început mergem cu pași mici, dar siguri. Nu am avut nici un dubiu, sunt sigur pe forțele noastre și sunt sigur că o să avem rezultate”, a menționat  directorul filialei de cusătorie, Valentin Cvasov.

Mini fabrica de croitorie număra 40 de angajați, însă, spune antreprenorul, ar mai avea nevoie de cel puțin 30 de muncitori. Primarul comunei Boldurești, Vasile Miron susține că datorită acestei filiale de croitorie, bugetul local se va mări considerabil.

”În bugetul local va veni suplimentar bani de la arenda încăperilor, de la taxele locale și de la salarii. Am simțit ca primar și alte lucruri, beneficii, în legătură cu aceea, dacă până acum o parte din tineret veneau și solicitau de lucru, în ultima lună, practic nu a fost nici o persoană, pentru că s-au deschis locuri de muncă, aici, pe loc,” a specificat  primarul comunei Boldurești, Vasile Miron.