Mamă și fiu, rămași pe drumuri. Locuința le-a fost mistuită de flăcări

Mamă și fiu, rămași pe drumuri. Locuința le-a fost mistuită de flăcări

O femeie cu feciorul său au rămas pe drumuri, după ce locuința pe care o închiriau a fost mistuită de flăcări. Incendiul a izbucnit sâmbăta trecută în jurul orei 20.00, în satul Vărzărești raionul Nisporeni. Din fericire victimele au reușit să iasă din casă la timp. Potrivit pormpierilor, cauza incendiului ar fi exploatarea incorectă a sobei.

Cei care au alertat pompierii au fost vecinii. La fața locului s-a deplasat o echipă de pompieri, care a avut nevoie de aproape două ore pentru a lupta cu flăcările.

”La momentul primei intervenții de către echipă s-a adeverit că arede camera, dormitorul adică unde se aflau persoanele, și parțial incendiul s-a răspândit și asupra acoperișului. Deci cauza probabilă este încălcarea regulei de securitate contra exploatării sobei de încălzit. Respectiv în jurul orei 23.00 incendiul a fost lichidat. La momentul primei intervenții persoanele deja erau evacuate de către vecinii care se aflau prin preajmă,” a comunicat locotenentul-colonel pompieri, Marcel Sîrbu.

 De la începutul acestui an au avut loc patru incendii din cauza exploatării incorectă a sobelor, soldate cu un deces.