Monumentul eroilor căzuți în conflictele de pe Nistru și  Afganistan din Nisporeni, în proces de restaurare

Monumentul eroilor căzuți în conflictele de pe Nistru și Afganistan din Nisporeni, în proces de restaurare

Monumentul eroilor căzuți în conflictele de pe Nistru și  Afganistan din Nisporeni se schimbă la față. Muncitorii au început lucrările de restaurare a  acestuia, între care instalarea pavajului și înlocuirea fotografiilor din hârtie a ostașilor cu cele din granit. Cheltuielile sunt suportate de către autoritățile raionale.

În ciuda timpului de afară, muncitorii au lucrat de dimineață până seara la

”A fost hotărât să facem și să schimbăm. Dacă țineți minte aici era pe carcas de metal fotografiile oamenilor care au decedat. Carscasul tot de metal, iar fotografiile erau din hârtie, dar acum tot se face în granit negru. Ne străduim până mâine seara să terminăm chiar dacă timpul nu ne prea permite, dar ne străduim.”

Potrivit autorităților, renovarea monumentului costă aproape 70 de mii de lei.

”În aceste condiții împreună Consiliul Raional cu Primăria orașului Nisporeni au fost demarate și unele lucrări. Desigur aici specificăm și implicarea președintelui raionului Nisporeni, care a pus suport la acest proiect și la această inițiativă. Eroii sunt comemorați atât cei din Afganistan cât și cei din Transnistria,” a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Monumentul situat în fața Consiliului Raional din orașul Nisporeni  a fost construit în anul 1999. La conflictele de pe Nistru și Afganistan au participat 25 de locuitori ai raionului Nisporeni. Șase dintre ostași s-au stins.