O casă din satul Marinici, la un pas de a fi mistuită de flăcări

O casă din satul Marinici, la un pas de a fi mistuită de flăcări

O casă din satul Marinici a fost în dimineața zilei de astăzi la un pas de a fi nimicită de flăcări, după ce proprietarul a uitat o țigară aprinsă. Din fericire, detectorul de fum din locuință s-a declanșat, iar localnicii au anunțat pompierii. Aceștia au stins focul, care a distrus bunurile materiale dintr-o cameră.

Focul a izbucnit la scurt timp, după ce proprietarul locuinței a plecat de acasă. Alertați la fața locului, salvatorii au reușit să stingă flăcările înainte ca acestea să se răspândească.

” Echipa unității de salvatori deplasându-se la fața locului nu au depistat careva persoane în încăpere, însă camera de locuit era cuprinsă în flăcări. După lichidarea incendiului s-a depistat că stăpânul casei a fumat în casă,” a comunicat  ofițerul superior al SSE Nisporeni, Nicolae Musteață.

Bărbatul, care ar fi provocat incendiul are 63 de ani. Vecinii și rudele spun că aceste locuiește de mai bine de un an de unul singur, se află la evidența psihiatri și este un împătimit al țigărilor.

” Era singur că femeia a murit și are un baiat și e dus, dar e bolnav el”.

”El a avut casa cumparată acolo la deal, dar părinții au murit și i-am dat lui casa aici să trăiască el. El fuma și în pat. El acum era la Nisporeni, om nebun, acum era prin alte sate, acum dormea de drumuri,” a spus  fratele bărbatului, Nicolae Enachi.

Anterior, bărbatul și-a incendiat toate actele, potrivit asistentului social din localitate.

” La psihiatru stă la evidență. A dat foc la toate documentele, el o stat internat în spital la psihiatrie la Chișinău,” a menționat  asistenta socială a satului Marinici, Ludmila Nichifor.
Datele Inspectoratului General al Situațiilor pentru Urgență arată că de la începutul anului 12 locuințe din raionul Nisporeni au luat foc.