O mamă și-a lăsat bebelușul în grija unei străine și a dispărut fără urmă. Peste trei săptămâni, femeia a fost găsită de către autorități

O mamă și-a lăsat bebelușul în grija unei străine și a dispărut fără urmă. Peste trei săptămâni, femeia a fost găsită de către autorități

Și-a lăsat copilul de doar jumătate de an în grija unei femei practic străine și nu a mai revenit pentru a-și lua bebelușul acasă. Este isprava unei tinere mame în vârstă de 26 de ani din satul Valea Trestieni. Inițial, aceasta a spus că pleacă să-și caute gazdă, după care se va întoarce să-și ia copilul. De atunci au trecut deja trei săptămâni, iar femeia, care are acum grijă de micuț spune că nici urmă de mama acestuia. Postul nostru de televiziune a scos la iveală acest caz și a anunțat autoritățile locale, după care, ca prin minune a apărut și mama.

Acum trei săptămâni, Aurelia Chetraru din satul Vărzărești s-a pomenit cu un copil în brațe. Ea povestește că mama bebelușului l-a lăsat, asigurând-o că se va întoarce după micuț în cel mult o săptămână, însă nu a mai revenit. Femeia a încercat să dea de urmele ei, dar fără rezultat.

„A venit într-o miercuri, m-a sunat să-i țin fata o săptămână de zile că se duce să-și caute gazdă. Eu am fost de acord să-i o țin, findcă a zis că sâmbătă va veni. Însă nu a mai venit, a venit la două săptămâni, a venit a văzut fata, i-a adus câteva hăinuțe și s-a dus iar, și nu mai apare deloc. – Cât timp a trecut? Trei săptămâni, de când este fetița la mine. Nu pot da de dânsa. O sun, se duce o sonerie și închide, se duce un bip și închide. Îi trimit mesaje, iată le am în telefon, dar nu răspunde nici la mesaje, la nimic, ”  a povestit locuitoarea comunei Vărzărești, Aurelia Chetraru.

Femeia susține că nu o cunoaște atât de bine pe mama copilului. Aceasta, fiind o  prietenă a fiicei sale. Ea afirmă că nu s-a adresat autorităților, în speranța că mama bebelușului se va întoarce.

„Nu știu a cui este ea. Știu că este din Seliște. Cu o mătușă de a ei prin telefon, ne-am contactat. Nu-i cunosc părinții, pe nimeni. – De unde o cunoașteți pe mama fetiței? – Ea e cumetră cu fata mea. I-a botezat fetița.  Ea a zis că nu vrea copilul acesta. Dar de ce l-a făcut? A zis să-l iau eu cu totul. Dar eu am doi copii. Îmi vine greu, nu pot face nimic, nu mai cât doarme un pic, mai vine o femeie din mahala și mă ajută. Am lăsat-o să nu o dau la poliție, mi-e jale de copil, dar și de dânsa că-i tânără.–V-a lăsat un document, certificatul de naștere? – Nimic, nici zare de hârtie n-am de la dânsa. Ferească Dumnezeu să se îmbolnăvească, ce fac eu cu dânsa? ” a spus locuitoarea comunei Vărzărești, Aurelia Chetraru.

Poliția s-a autosesizat pe marginea acestui caz și a găsit-o pe mama dispărută.

„Mama copilului a fost depistată chiar la Primăria localității de unde este de baștină, unde își perfecta actele pentru ca să ducă copilul la un centru de plasament din municipiul Chișinău. La moment se acumulează materiale pentru ca să fie transmise în Secția Urmărire Penală, pentru ca să fie examinate prin prisma art. 274, Cod Procesual Penal,  ” a comunicat ofițerul superior al Serviciului Interacțiune Comunitară al IP Nisporeni, Adriana Ticlenco.

Cazul a fost și în vizorul asitenților sociali. Aceștia au reușit să discute cu mama bebelușului. Potrivit lor, femeia și-a luat astăzi copilul și a plecat la Chișinău pentru a sta temporar la un centru de plasament.

„Dat fiind faptul că dumneaei este de origine din Valea Trestieni, aceasta de foarte mult timp nu s-a aflat la noi în teritoriu. Ea trăia în raionul Sîngerei, la o doamnă, la gazdă. Acolo a și născut. Din spusele dânsei a avut o înțelegere cu doamna din satul Vărzărești să lese copilul la dânsa câteva zile până aceasta își găsește  un loc de trai stabil. A luat copilul chiar astăzi și l-a dus la plasament, s-au dus împreună la plasament,” a menționat specialistul în problemele familiei cu copii în situații de risc, Ana Popescu.

 

Mama bebelușului mai are un băiețel din prima căsătorie, pe care l-a lăsat în grija soacrei.