Orașul Nisporeni, mai luminos! Lucrările de modernizare a iluminatului stradal continuă

Orașul Nisporeni, mai luminos! Lucrările de modernizare a iluminatului stradal continuă

Autoritățile din Nisporeni continuă și în acest an lucrările de modernizare a sistemului de iluminat stradal. Primele trei străzi, unde rețeaua veche a fost schimbată pe una de tip nou sunt Dacia, Tineretului și Dimitrie Cantemir. Aici au fost instalate peste 50 de becuri LED, care oferă o vizibilitate mai bună pe timp de noapte. Cei mai fericiți sunt locuitorii care spun că de azi înainte vor merge pe un drum mai iluminat, dar și mai sigur.

Edilul localității, Grigore Robu afirmă că pe aceste străzi, rețeaua de iluminat public stradal era de tip vechi, iar unele becuri nu ardeau deloc.

’’Suntem într-un proiect extins cu Fondul de Eficiență Energetică și anul trecut și anul acesta continuă lucrările de iluminat public. Acest proiect este important pentru orașul nostru pentru a face un oraș mai luminat cu mai multă lumină, modernă, economă și în același timp mai atractiv. Deoarece pe aceste străzi nu s-au schimbat iluminatul public încă cu 20, 30 de ani în urmă,” a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Ștefan Para spune că zi de zi merge pe strada Dacia din orașul Nisporeni. Tânărul afirmă că din cauza iluminatului slab, lumina de la farurile automobilelor îl orbeau, iar în aceste condiții întâmpina dificultăți.

’’Pe această porțiune de drum trec zi de zi. Am observat că de o bucată de timp au schimbat chiar becurile fiindcă mai înainte erau peste un pilon, iar acum este la fiecare pilon. Eram orbit de la distanță și practic nu vedeam nimic, dar acum datorită acestor becuri care au fost schimbate. De astăzi, o să merg mai sigur și drumul va fi iluminat mai bine, ’’ a spus , locuitorul orașului Nisporeni, Ștefan Para.

Locuitorii străzilor Dacia, Tineretului și Dimitrie Cantemir se bucură că de-acum în colo o să se simtă mai în siguranță atunci când vor pleca seara spre acasă.

’’Clar că am o părere bună. Această stradă este foarte populată de locuitorii raionului Nisporeni. În timp de iarnă la ora opt deja este noapte și este foarte bine pentru trecătorii care pleacă la muncă. Este foarte bine.”

’’O părere plăcută și bună. El ca atare ajungea și peste un pilon, dar multe nu ardeau. Într-adevăr, odată ce este lumină pe stradă și pentru transport este mai bine și pentru pietoni este mai bine, pentru toți.”