Reparația unicii săli de sport din Iurceni, pe ultima sută de metri

Reparația unicii săli de sport din Iurceni, pe ultima sută de metri

Reparația unicii săli de sport din comuna Iurceni este pe ultima sută de metri. Până acum, muncitorii au efectuat aproape 90 la sută dintre lucrări, între care au renovat tavanul, podeaua și au schimbat geamurile. Aceștia dau asigurări că până la sfârșitul lunii, localnicii vor putea să practice sportul în încăpere.

Lucrările de renovare a sălii de sport au început în noiembrie anul trecut și vor fi încheiate la sfârșitul lunii curente, potrivit primarului comunei Iurceni, Ion Bocan.

”Acum s-a așternut covorul. Este un covor special cu grosimea de 10 mm anume pentru așa săli de sport. Este o tehnologie mai modernă, mai avansată, mai rar întâlnită în Republica Moldova. Acum finisăm instalarea aparatelor de căldură pentru că sala dispune de încălzire și pe timp de iarnă,” a afirmat primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

Sala renovată va fi o filială a Sălii de Sport din orașul Nisporeni și va găzdui competiții sportive. Mai mult, va fi dotată și cu o sală de fitness atât pentru locuitorii satul Iurceni, cât și ai localităților vecine.

” Va avea capacitatea și ca satele vecine și cei din comună să se ocupe cu sportul în această sală. Mergem în perspectivă și pentru o sală de fitness și avem făcute niște anexe pentru depozitarea utilajelor de sport. Sper ca la noi să fie promovat sportul pentru a duce un mod sănătos de viață anume atât persoanele în etate cât și copii,” a menționat  primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

Oamenii din comuna Iurceni, însă sunt nerăbdători să practice sportul în încăpere. În prezent, mulți dintre ei sunt nevoiți să plece la centrul raional, pentru ca să frecventeze o sală de fitness.

” Desigur că așteptăm cu nerăbdare. Este foarte bine pentru toți locuitorii, pentru că vom duce un mod sănătos de viață, copii vor avea unde să se ocupe chiar și acei mai în vârstă. Chiar avem foarte mult tineret care pleacă în raion la săli de fitness și acum dacă o să fie în sat o să fie mult mai bine”.

”Este foarte bun mai ales pentru cei tineri. Este bine pentru că vor avea cu ce se ocupa. Așteptăm deschiderea”.

Costul lucrărilor este de aproape un milion și jumătate. În jur de șase sute mii de lei au fost alocate de către autoritățile publice locale, iar restul – de Guvernul din Germania.