Scapă de electrocasnicele uzate și câștigă premii! Primăria municipiului Ungheni a dat startul unei tombole

Scapă de electrocasnicele uzate și câștigă premii! Primăria municipiului Ungheni a dat startul unei tombole

Aduci electrocasnicele uzate la punctul de colectare și ai șansa să câștigi unul nou. Primăria Municipiului Ungheni a dat startul pentru al doilea an consecutiv, unei tombole cu premii care are genericul “Reciclează și câștigi”. La loterie pot participa fiecare doritor în parte, care va avea grijă ca “ruinele” electronice să ajungă la depozitul special. În schimbul deșeurilor, oamenii vor primi un tichet, care automat îi înscrie la tombolă. Câștigătorii se pot alege cu un aspirator, fierbătoare de apă sau un cuptor cu microunde.

Sunt considerate deșeuri acele electrocasnice care nu mai pot fi utilizate. Acestea sunt de câteva tipuri: echipamente electrice de dimensiuni mari precum frigidere, mașini de spălat, monitoare, televizoare dar și de dimensiuni mici, categorie care cuprinde becuri, acumulatoare, baterii uzate, telefoane și fierbătoare. Puțini cunosc, însă că aceste deșeuri au în compoziție substanțe deosebit de periculoase precum mercur, plumb, crom, dar și brom. Aruncate la întâmplare, acestea ajung în apă, sol, aer și pot avea  consecințe grave asupra sănătății oamenilor.

”Această tombolă la doua ediție am avut și anul trecut înainte de zilele orașului de asemenea s-a denumit ,,Reciclează și Câștigi”, deci deținătorii de utilaje electrice, electrocasnice, evident că dau un sunet către întreprinderea Ave Ungheni, iar aceștia din urmă vin  la domiciliu cu o unitate de transport iau echipamentul electric și în schimbul acestui echipament electric în dependență dacă îi volumul mare, are două bilete, dacă îi de volum mai mic, trebuie să predea două unități electrice pentru a putea beneficia de un tichet,” a comunicat viceprimarul municipiului Ungheni, Eduard Balan.

Viceprimarul municipiului Ungheni spune că anul trecut locuitorii au salutat această inițiativă și cu ajutorul lor au colectat un număr mare de electrocasnice uzate.

”Am avut foarte mulți participanți anul trecut, deci după ce am anunțat acel concurs, au fost foarte multe sunete, s-a reușit împreună cu Ave Ungheni să colectăm un număr mare de echipament defect electric și sperăm că și la acestă a doua ediție vom avea același succes,” a menționat viceprimarul municipiului Ungheni, Eduard Balan.

Perioada de colectare a deșeurilor electrice a început la mijlocul lunii aprilie și se va încheia în prima zi de vară, când va avea loc tombola propriu zisă.