Secția Îngrijiri Cronice a Spitalului Raional Nisporeni, pe locul trei în topul celor mai bune echipe spitalicești

Secția Îngrijiri Cronice a Spitalului Raional Nisporeni, pe locul trei în topul celor mai bune echipe spitalicești

Una dintre cele mai puternice echipe de medici din țara noastră se află în raionul nostru. Secția Îngrijiri Cronice a Spitalului Raional Nisporeni a ocupat locul trei în topul celor mai bune echipe spitalicești. Aceasta a fost desemnată, recent, în cadrul Galei Premiilor în Sănătate, eveniment organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La competiția privind cea mai bună echipă spitalicească au participat 12 instituții medicale din Republica Moldova. Secția Îngrijiri Cronice a Spitalului Raional Nisporeni a participat pentru prima dată la concurs.

”Instituția noastră a participat la secțiunea  cea mai bună echipă spitalicească, am nominalizat serviciul de îngrijiri cronice, care noi în ultimii ani l-am dezvoltat foarte bine. Nu am luat noi trofeul. A fost câștigat de o echipă de microchirurgie de la Spitalul de urgență, dar faptul că am fost nominalizați printre cei mai buni, pentru noi este un succes,” a afirmat directorul Spitalului Raional Nisporeni, Lidia Crăciun.

Pentru rezultatul obținut au muncit zi de zi șapte angajați, între care trei medici.

”Pentru noi deoarece secția a fost deschisă în cadrul spitalului raional de trei ani, pentru noi a fost o experiență. În cadrul secției noastre se tratează persoanele în vârstă de la 65 de ani în sus cu patologii cronice a organelor interne, articulare, de sistem nervos în perioada de acutizare. Aici pacienții sunt investigați și o evaluare geriatrică complexă și tratament după maladie,” a menționa șeful SÎC a Spitalului Raional Nisporeni, Galina Cozaru.

Anual, în cadrul Secției Îngrijiri Cronice a Spitalului Raional Nisporeni sunt internate peste 1200 de persoane.