Soarele, periculos pentru piele. Specialiștii vin cu sfaturi cum să ne îngrijim tenul în timpul verii

Soarele, periculos pentru piele. Specialiștii vin cu sfaturi cum să ne îngrijim tenul în timpul verii

Soarele este în timpul verii dușmanul pielii noastre, ne avertizează cosmetologii. Specialiștii ne recomandă să ne protejăm și să îngrijim tenul, pentru a ține la distanță ridurile sau acneele. Femeile din raionul Nisporeni, însă declară că urmează sfaturile în limita bugetului disponibil.

Cosmetologii susțin că expunerea îndelungată a pielii la razele puternice ale soarelui, fără a o proteja favorizează apariția unor afecțiuni sau le poate agrava pe cele deja existente.

„Vara este un anotimp pe care îl iubim cu toții, însă din păcate avem destule probleme cu tenul nostru. Acesta secretă o cantitate mai mare de sebum, în timpul verii, de accea de multe ori se blochează porii, favorinzându-se apariția acneei. Aceasta fiind prima problemă, alta fiind apariția ridurilor, pigmentările și uscarea pielii, fiindcă tenul nu a fost hidratat în prealabil,” a menționat cosmetologul, Tamara Pușcașu.

Specialiștii mai susțin că nicio femeie nu ar trebui să evite îngrijirea tenului său.

„Principala metodă de îngrijire a tenului, este aplicarea cremei de protecție solară cu factor de protecție 50. Aceasta este unica soluție, desigur că pregătirea tenului ar trebui făcută încă din timpul iernii. Este practic o îngrijire foarte ușoară pentru fiecare. Atât dimineața, cât și seara trebuie să facem o demachiere corectă a tenului, cu un lăptișor, un gel de curățare, și să aplicăm în jurul ochilor o cremă,” a comunicat cosmetologul, Tamara Pușcașu.

Totodată, cosmetologii afirmă că pentru a îngriji de pielea noastră nu este nevoie să cheltuim sume imense de bani. O putem face și cu măștile preparate în condiții de casă.

„Acum pe timpul verii este foarte ușor să preparăm o mască acasă, dacă vorbim despre un ten uscat, atunci putem folosi fructele combinate cu iaurtul dar și cu smântâna de casă. Dacă vorbim despre un ten mai gras, atunci facem măști pe  bază de fructe de asemenea este foarte bine să folosim argila din farmacie, dar cum spuneam o combinăm în dependență de tenul nostru,” a afirmat cosmetologul, Tamara Pușcașu.

În timp ce unele locuitoare ale raionului Nisporeni susțin că preferă produsele de îngrijire din comerț, altele afirmă că au încredere doar în cele făcute de ele.

„Îmi pregătesc măștile acasă, cu sodă alimentară, întâi o aplic, iar peste un timp spăl și șterg bine fața”.

”Cumpărăm cremă împotriva ridurilor. Facem diferite tratamente, după capacitatea și bugetul pe care îl avem”.

”Poate din cauza transpirației excesive apar mici puncte negre sau coșuri, dar folosesc geluri de curățare, măști pentru față”.

”Frumusețea tenului meu, este genetică, pentru că eu, nu cumpăr cosmetică scumpă”.

Specialiștii recomandă persoanelor, care au tenul gras să facă o dată pe săptămână mască, iar cele cu pielea uscată să urmeze de două ori procedura.