Șomerii din Ciorești care primesc ajutor social de la stat au deszăpezit trotuarele din localitate

Șomerii din Ciorești care primesc ajutor social de la stat au deszăpezit trotuarele din localitate

Și-au deszăpezit trotuarele din comună. Vorbim despre câțiva șomeri din Ciorești, care, astăzi au muncit în folosul comunității. Inițiativa de a face lună în localitate aparține primarului, care spune că persoanele antrenate astăzi în lucrări beneficiază de ajutor social, iar potrivit legii, lunar aceștia trebuie să muncească până la 40 de ore pentru comunitate. Pentru ca lucrările să nu fie anevoioase, primăria le-a pus la dispoziție tot utilajul necesar.

Localnicii din comuna Ciorești care primesc ajutor social de la stat pot servi drept exemplu pentru oamenii din alte localităţi. Astăzi, aceștia, înarmați cu cele necesare au deszăpezit trotuarele din localitate pentru ca circulația pe acestea să nu mai fie una îngreunată.

”Astăzi lucrăm să împlinim 40 de ore. Am o părere foarte bună ce să faci, trebuie de muncit, dacă nu muncești nu ai.”

”E bine, lucrăm dacă ne dau de lucru trebuie să venim să lucrăm. Tocmai din Vulcănești venim aici să lucrăm.”

Ca să îți dea un ajutor să întreții familia ne dă de lucru, ne dă ore.Trei copii și o bătrână la pat am care stă. Împreună cu soțul 40 de ore pentru trei mii de lei. Nu ieși,  nu ai de unde pe urmă, așa că e bun și așa.”

Primarul spune că, în fiecare lună se stabileşte un plan al lucrărilor care urmează să fie îndeplinite, iar acest lucru îi responsabilizează pe şomeri. Acesta afirmă că la lucrări participă șomerii înregistrați la Agenția Teritorială pentru Ocuparea Forței de Muncă, care lunar, beneficiază de un ajutor social mai mare de 288 de lei.

”Persoanele care urmează să desfășoare activități în folosul comunității conform prevederilor legislației în vigoare fac acest lucru și participă la lucrări de deszăpezire a trotuarelor locurilor publice, în fața instituțiilor  publice care le avem în subordine,” a menționat primarul comunei Ciorești, Valeriu Guțu.

Sub incidența acestei legi nu cad mamele care îngrijesc copiii, persoanele cu dizabilități, vârstnicii și persoanele cu probleme de sănătate.