Suport pentru invalizii din Nisporeni. 4 persoane cu deficiențe locomotorii au primit în dar câte un scaun rulant performant.

Patru invalizi din raionul Nisporeni au beneficiat de cărucioare gratuite din partea unor donatori. Reprezentanții serviciului de protezare şi ortopedie din raion au mers astăzi la beneficiari pentru a le aduce surpriza cea mare. Oamenii se arată extrem de mulțumiți și spun că noile achiziții îi vor ajuta să se deplaseze mai ușor și mai în siguranță.

„Sunt foarte mulțumit.Voi putea merge la baie, mă voi duce afară pentru medicamente, am să mă  mișc prin cămeri. Eu am scris o cerere și a fost doamna și m-a consultat. De la spital mi-a dat documentele astea pentru cărucior și sunt foarte mulțumit,” a spus un beneficiar.

„Sunt foarte bucuros. Stăteam de vorbă cu preotul Andrei și am observant că venea un domn. Și iată,  mi-a adus căruciorul. Eu   credeam că tocmai la toamnnă o să primesc căruciorul,” a afirmat un alt beneficiar.

Reprezentanții Asistenței sociale din raion afirmă că până în toamnă, urmează să mai vină 16 cărucioare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

În cadrul direcției Asistența Socială și Protecția Familiei din consiliul raional Nisporeni avem serviciu social protezare și ortopedie. Deci prin intermediul acestui serviciu, în baza unor cereri selectate de la beneficiari care sunt eligibili acestor servicii, am primit aceste cărucioare de la CREPOR. Această organizație ne asigură cu diferite articole ortopedice. Acum am primit cinci cărucioare care astăzi le-am distribuit și urmează să mai primim încă 16 de la Asociația Invalizilor,” a declarat șefa Secției Asistență Socială și Protecția Familiei, XENIA AXENTI.

În prezent, în raionul Nisporeni sunt 200 de persoane care stau la evidenţă la Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare.