Sute de cai putere și adrenalină la maxim la Nisporeni. Zeci de piloți au făcut senzație la Campionatul Național de Off-Road

Sute de cai putere și adrenalină la maxim la Nisporeni. Zeci de piloți au făcut senzație la Campionatul Național de Off-Road

Urlete de motoare, viteză și adrenalină, așa poate fi caracterizat Campionatul Național de Off-Road, desfășurat duminica trecută la Nisporeni. Acesta a avut loc pe traseul de la Șendreni, unde participanții au avut de înfruntat coborârile abrupte și ascensiunile cu pantă. Piloții au dat tot ce au avut mai bun, iar spectatorii i-au urmărit cu sufletul la gură.

Participanții au venit cu o zi mai devreme pentru a testa traseul. Ei au fost întâlniți de către primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

”Dragi sportivi, ne bucurăm astăzi că orașul Nisporeni s-a transformat pe o zi sau două tărâmul unui sport deosebit, unui sport extrimal. Anul acesta ne propunem ca acest sport să devină o tradiție locală, aici, la noi la Nisporeni,” a declarat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

În competiție s-au înscris 37 de echipaje, printre ei se numără și Grigore Derivas, de 14 ani, care a fost cel mai tânăr pilot al concursului.

”Senzațiile au fost tari, adrenalina la maxim. Este un traseu foarte complicat, au fost locuri unde puteai să te sperii foarte tare, dar mașina a ținut, am făcut față,” a spus participantul,  Grigore Derivas.

Piloții spun că probele au fost complicate, dar pline de adrenalină și momente interesante.

”Pentru mine competițiile din Nisporeni sunt mereu foarte interesante, deoarece la 14 ani tot la acest traseu de motocros de la Nisporeni am obținut și locul trei în cadrul Campionatului Național, și cred că traseul este cu noroc,” a mărturisit participantul, Aurel Ușurel.

”Această competiție a fost destul de grea, am avut situații foarte dificile, însă datorită tehnicii de  rezistat am putut veni la finiș. În raport cu alte competiții, fiecare competiție are plusul și minosurile ei,” a menționat participantul, Oleg Varzari.

”Bănuiesc că este puțin greu.

-Ați mai concurat în anii precedenți?

-Sigur că da, dar aici pentru prima dată. Ca deobicei suntem pregătiți la maxim, veselia este la maxim, o să fie foarte bine,” a spus participantul, Valentin Darii.

La competiție și-au încercat aptitudinele și piloți din România.

”Sperăm că o să fie totul bine, eu în general mă descurc foarte bine și o să fie cum trebuie. În competiție este al treilea an, dar în general vrio cinci, șapte ani. Traseul a fost frumos, chiar plăcut în Republica Moldova. Traseul a fost organizat, cred că de cineva cunoscător, care a știut cum să-l practice, în general a fost totul ok,” a declarat participantul, Dragoș Cântescu.

Evenimentul a fost urmărit de zeci de spectatori.

Foarte frumos, este interesant, eu sunt a doua oară la Nisporeni, dar e foarte interesant. Am fost primăvara când a fost campionatul de Motocross și acum am venit că m-au invitat prietenii”.

Organizatorii spun că nu ar fi reușit să desfășoare o asemenea competiție, dacă nu ar fi avut susținerea financiară a sponsorilor, dar și a Primăriei și a Consiliului Raional Nisporeni.

”Competiția am organizat-o noi clubul sportiv Garage 4×4, avem și sponsori care ne ne-au ajutat financiar cu niște premii, Consiliul Raional, Primăria Nisporeni.

-Câți participanți sunt?

-Sunt în jur de 50 de echipaje,” a menționat președintele Structurii Sportive Off-Roud, Ghenadie Balîm.

”Din partea consiliului am venit cu organizarea serviciilor care trebuiesc conform procedurilor de organizare a astfel de turneu ce ține de medicină, ambulanță, serviciu de pompieri. Am organizat echipaje de poliție ca să fie cu toții în siguranță. La fel, a participat și Primăria orașului Nisporeni, până la urmă eu sper că va fi un turneu foarte frumos,” a afirmat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

”Astăzi avem 37 de echipaje care vor participa aici la Nisporeni. Este un traseu bun și vom face un auto șhow bun. Ministerul de Interne și sponsorii care întotdeauna ne ajută să facem lucruri bune. Concurenții sunt băieți de treabă, avem candidați, maieștri ai sportului și concurența e mare, avem și oaspeți din România, care acolo e clasat pe locul unu. E un sportiv puternic, dar ieri, prima zi s-a clasat pe locul doi,” a declarat vicepreședintele Federației de Automobilism, Gheorghe Vîlcu.

Următoarea etapă a campionatului de off-road se va desfășura în raionul Anenii Noi.