Tragedie la Boldurești: O bătrână și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința

Tragedie la Boldurești: O bătrână și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința

Exploatarea incorectă a sobei a făcut o victimă. O bătrână, de 66 de ani, din satul Boldurești a murit, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Nenorocirea s-a produs, aproape de miezul nopții, iar victima s-ar fi intoxicat cu fumul emanat de incendiu.

Vecinii povestesc că au auzit, aseară, zgomote puternice, au ieșit rapid afară și au văzut locuința femeii, care ardea.

”- Ferească Dumnezeu, era și bolnavă. – Cu cine locuia?- Ea are copii, dar niciunul nu vroia să stea cu ea. ”

Oamenii povestesc că au cărat zeci de găleți cu apă și chiar au adus o cisternă cu apă, în speranța că vor stinge focul, dar fără succes. Așa că, au apelat la ajutorul pompierilor.

”Pe la 11:30 a strigat un vecin de la vale de la mine. A intrat în casă că eu nu auzeam, dormeam. A strigat că arde casa la ”sosedca”. Am ieșit cu căldările cu apă, cu nisip. A venit lumea. A venit cu tractorul, cu cisterna cu apă. A sunat la pompieri.”

La locul nenorocirii au venit într-un suflet și rudele victimei.

”- Când am venit aici ardea la bunica. – Erau vecinii ieșiți?- Da, erau vecinii pe aici pe afară și au intrat și au scos-o pe fereastră pe bunica, că era înăuntru înădușită. ”

Venită la fața locului,  o echipă de pompieri dotată cu o autospecială a stins focul.

,,Autospeciala deplasânduse la fața locului a localizat incendiul și a stins incendiul, dar între timp populația a scos cadavrul bătrânei și a plasat-o în ograda gospodăriei cu semne de intoxicație. Cauza probabilă este dispunerea incendiului de supraîncălzirea sobei de încălzit,” a spus șeful SPC Nisporeni, Igor Josan.

De la începutul sezonului rece, în raionul Nisporeni au avut opt incendii  din cauza exploatării incorecte a sobelor. Nenorocirele au luat viața a două persoane. Pentru a evita astfel de situații tragice, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să evite sursele de încălzire înainte de exploatare, iar dacă sunt defecte să nu le folosească.