Unii sărbătoresc, alții sunt la datorie. Pompierii, medicii şi poliţiştii lucrează în noaptea dintre ani

Unii sărbătoresc, alții sunt la datorie. Pompierii, medicii şi poliţiştii lucrează în noaptea dintre ani

Chiar dacă au mai rămas ore numărate până intrăm în noul an, medicii, polițiștii, dar și pompierii vor petrece noaptea dintre ani la muncă. Astfel, în noaptea de Revelion,  4 medici și 20 de asistenți medicali  vor fi de gardă pentru a acorda tot ajutorul necesar pacienților.  De asemenea și opt ofițeri de poliție vor sărbători trecerea dintre ani la serviciu, iar alți 40, vor asigura ordinea publică pe parcursul concertului.

Pentru medici, noaptea de Revelion va fi una obișnuită, pentru că vor sta de veghe la spital. Astfel, 4 medici, 20 de asistenți și peste 20 de infirmiere vor avea grijă de sănătatea pacienților.

„Chiar dacă sunt sărbători, instituția noastră este pregătită în regim non-stop să ofere asistență medicală de urgență tuturor celor care se adresează. Permanent sunt 4 medici de gardă, profilul de reanimare, chirurgie, medic internist și obstretician-ginecolog. La necesitate pot fi invitați de acasă specialistul neurolog, pediatru, imagistul, după caz,” a comunicat vicedirectorul  Spitalului Raional Nisporeni, Alexandru Ciuș.

Din experiența anilor precedenți, medicii sunt solicitați, cel mai mult de către cei care fac abuz de bucate în această perioadă.

„În perioada sărbătorilor, cel mai des se adresează pacienți cu diferite traume, pacienți, fie că au abuzat alcool, fie că au făcut un exces de alimente, mai ales după o perioadă de post, și se adresează după ajutor,” a menționat vicedirectorul Spitalului Raional Nisporeni, Alexandru Ciuș.

Pentru polițiști noaptea de Revelion va fi mai încărcată. Iar asta, pentru că vor trebui să asigure ordinea publică la concertul care va fi organizat în piața Ștefan cel Mare. De asemenea, 8 ofițeri vor fi de gardă la Inspectoratul de Poliție.

„În seara de Revelion, în Piața Ștefan cel Mare din or. Nisporeni, ordinea publică în timpul sărbătorii va fi asigurată de către 40 de angajați ai poliției. Totodată, rugăm cetățenii, prezenți la sărbătoare să aibă un comportament adecvat, să fie demni, să nu facă careva abateri de la lege. Angajații implicați în serviciu, în noaptea de Revelion, sunt prezenți în cadrul Inspectoratului, în caz de solicitări, să fie disponibili să iasă la cetățeni. Avem un serviciu, pe care fiecare l-am ales și suntem la datorie,” a afirmat șeful sectorului de poliție nr. 1, Denis Popescu.

Revelionul de anul trecut a fost unul liniștit pentru polițiștii din Nisporeni.

„Au fost unele sesizări, care se întâmplă zi de zi, mici scandaluri, nu a fost ceva ieșit din comun, adică infracțiuni grave, au fost simple sesizări, referitor la unele scandaluri și atât. În seara de Revelion, nu este așa de solicitată poliția, toți oamenii și sperăm că vor fi din nou adecvați, nu vor face abuz de alcool și să întâlnim Revelionul cu bine și fericiți,” a specificat  șeful sectorului de poliție nr. 1, Denis Popescu.

În noaptea de Revelion, și pompierii vor fi gata să intervină pentru prevenirea și lichidarea incendiilor.

„În perioada de Revelion, pe efectiv avem 7 persoane, 3 pompieri  și garda a doua de rezervă, sunt 2 pompieri. Cu transportul avem două autospeciale. În caz de o situație excepțională, dacă se va întâmpla, noi vom acționa prompt și ferm pentru înlăturarea acestei situații excepționale. Trebuie să ne facem datoria față de serviciu și față de țară,” a spus ofițerul Protecției Civile, Adrian Cuzmin.

Pentru a decurge Revelionul fără incidente, pompierii au venit cu câteva recomandări.

„De Revelion, să nu fie în stare de ebrietate la pornirea sau la aprinderea artificiilor că poate să se întâmple multe și să nu dea voie copiilor să se joace cu artificiile. Să fie prudenți că paza bună trece primejdia rea,” a recomandat ofițerul Protecției Civile, Adrian Cuzmin.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.